Viva La Nueva Russia !
Democrația a fost “inventată” de greci și înseamnă puterea poporului. Sună extrem de romantic și motivațional, asta până când afli, tot de la un grec, că democrația nu reprezintă nimic altceva decât Tirania Majorității și că în fapt, democrația nu se poate întâmpla decât în mod filosofic căci practic orice așa zisă democrație nu este altceva decât o dictatură ambalată frumos !  (Platon în Republica). Mai pe românește, democrația reprezintă dictatura celor puternici adică a bogătașilor.
O Europă întreagă este revoltată de ceea ce s-a petrecut în Barcelona, în secțiile de votate. Intervenția brutală a Poliției împotriva unui popor pașnic și nevinovat, înarmat doar cu ștampile, copii și animale de companie, a stârnit revoltă și indignare. Din păcate “nevinovăția” unui popor care-și apără o ilegalitate cu scuturi umane, este la fel de criminală ca și jumătățile de adevăr cu care a fost manipulat sau ca și reprimarea brutală a unor gânduri și idei.
Problema Catalană este mai complicată decât pare. Trecem peste mârșăvia faptului că ai organizat ilegal ceva ce legea statală ți-a interzis. Trecem peste perversitatea faptului că dorești să devii legal recurgând la o ilegalitate. Nu mai vorbesc de manipularea cu referendumul asemănat în mod voit și totalmente greșit cu Brexit-ul și nici de mișcările “afară cu turiștii din Barcelona că ne tulbură liniștea și ne strică plajele” sau regretabilul dar convenabilul atentat de pe Rambla.
În primul rând Catalonia Istorică este reprezentată de “Țările Catalane” care, pe lângă Provincia Autonomă Catalonia (Barcelona, Girona, Lleida și Tarragona), include și Catalonia de Nord (un departament din sudul Franței, în regiunea  Languedoc-Roussillion), o parte din provincia vecină “Barcelonei” Valencia, Insulele Baleare, Andorra (o țară micuță între Franța și Spania ) și Aragon (în nord estul Spaniei la granița cu Franța ).
Unde s-a desfășurat referendumul ? Ați ghicit, doar în zona convenabilă teritorial.
Pentru că nu numai că nu poți chema la vot cetățeni ai altor state sau regiuni (momentan) dar rezultatul ar fi fost oricum împotriva dorințelor separatiste ale “oligarhilor” locali, care se vor (atât ei dar și împinși de la spate de alții) mai mult decât niște simplii “primari” de “comune” într-o monarhie babană. Dacă amintim și de tendințele din sondaje, care arătau că 51 % nu-și doresc separarea și că la ultimul recensământ, 51 % din populația Cataloniei s-a declarat vorbitoare de limbă spaniolă și doar 36 % vorbitoare de catalană (cu doar 6 % vorbitori de spaniolă și catalană, restul fiind limbi vorbite de emigranti ) atunci începem să pricepem de ce s-a dorit acest scandal : pentru că legal nu se poate ! Singura soluție fiind o provocare care să se lase, din păcate, cu vărsare de sânge, pentru ca ilegaliștii să se transforme în victime ! Classic !
Spania este a 4-a mare țară din Europa (continentul) ca suprafață. Pe vecina Franța o găsim mai sus în top (2) alături de, rețineți, Ucraina (3) și Rusia (1)
Catalonia înseamnă și Franța. Bascii și ei își doresc independența. E adevărat că mai puțin vocali dar, din nou atenție, “ocupă” aproape jumătate din Spania dar și o parte din … Franța !
Ca o simplă coincidență și pe cetățenii din estul Ucrainei (3)  i-a lovit grav și subit valul schimbării și alizeul libertății și s-au separat în “Novo Rossia”. Cum ? Tot printr-o voință populară de nestăvilit ! E adevărat că acolo animalele de companie au fost înlocuite de tancuri și referendumul cu buletine deja ștampilate ! Și … tot în cea mai bogată în resurse și economie zonă a Ucrainei !
Cu Spania și Franța divizate și Ucraina paralizată de război, Mama Rusie, chiar dacă NU face parte din Comunitate, a ajuns să dețină Comunitatea. Germania e pe locul 6, e condusă de o doamna cu studii în limba rusă, naziștii au intrat în parlament iar poporul german este sufocat de emigranți. Economia nemțească este mutată la Polonezi (locul 9) care și ei au probleme teritoriale și de atitudine față de vecinii “bemveiști”. Marea Britanie ocupa locul 11 dar ea a fost anihilată prin Brexit iar pe 12 se află, încă, România, care anul următor ar trebui să serbeze 100 de ani de la Marea Unire. Vom vedea dacă mai apucăm și ce se va întâmpla după.
Tot coincidență sau nu, rețineți, “Regina Independenței” este Moldoveanca Vasluiancă și  jurnalista Marcela Topor soția viitorului Președinte de Stat “Indepndent” Catalonia ! Una dintre armele favorite și eficiente ale rușilor fiind … presa și manipularea ei atât clasic dar si modern, prin rețelele de socializare. ( a se vedea alegerea lui Trump )
Cu o Americă interesată doar să sugă de resurse pe oricine și o Europa divizată prin mișcări secesioniste și manipulări grosolane, Mama Rusie poate defila liber prin Statele “Unite” ale Europei fără măcar să depășească, fizic, granițele Pieței Roșii.
Europa a picat cu vârf și îndesat testul politic și din păcate și pe cel de inteligență. Europa, încetul cu încetul, se destramă sub greutatea lipsei de educație înlocuită parșiv cu o falsitate a bunăstării,  goale de orice fel de conținut ! Dorința nebună de putere a fiecăruia dintre noi ne împiedică să gândim și pentru binele celui de lângă noi. Paradoxul democrației în 2017 a ajuns să fie dorința de libertate în grupuri mici, enclavizate, divizate și din ce în ce mai izolate. Decât o Familie Mare a căror membrii nu-i poate controla nici o soacră bățoasă, mai bine familii mici, sub papucul unei Mame Isterice și dure.
Nu sunt un adept al violenței, nici măcar a celei verbale dar nici al ipocriziei exacerbate, sau a încălcării legii în mod voit ! Dialogul a eșuat din cauza unor orgolii mai mari decât Sagrada Familia ! Ce ironie, o Familie Sacra , despărțită de niște verșori ipocriți și invidioși avizi de atenție și importanță. Păcat … și ăsta este doar începutul unei bătălii care se anunță lungă și dureroasă.
P.S. : îmi doresc sincer să fie doar un Vis urât, o paranoia și nimic mai mult

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *