The Secret !

The Secret !

Hai să-i spunem Radu !
Îl cunosc de peste 15 ani și eram cumva fanul lui. Elegant și înalt, slăbuț și mai mereu bine împachetat, duhnind a parfumuri fine. Galant, cu dicționarul la el, o mândrețe de adult, ginerele perfect, în jurul căruia picau femeile, mai ceva ca muștele-n oțet. Întotdeuna descurcăreț, aparent cunoscând pe toată lumea, tranformând orice neputință și neajuns în reușită. Nu-mi aduc aminte să-l fi văzut vreodată trist, îngrijorat sau apăsat de problemele vieții. Un model de urmat, clasa de mijloc ideală, perfecțiune totală. Mașina peste media, nu mai veche de 5 ani, locuința aproape de centru, portofelul plin, zâmbet de revistă, atitduine de domn înstărit prin forțe proprii, muncă multă și inteligență nativă. Facebook-ul plin de el, excursii și realizări rupte din filmele americane. Partener în câteva biznisuri și abonat fidel al petrecerilor mondene. Ne-am întâlnit de sute de ori în diferite ocazii, de la grătare în curți de vile somptuase, înconjurați de indivizi asemeni lui, chefuri și alte evenimente de la care nu ai cum să lipsești dacă vrei să contezi într-o bulă anume, prin străinătățuri la ski, spa sau diferite mări, până la mâncat pită cu ceapă și slănină pe portbagaj de mașină, undeva la țară-n vestul țării. Nu m-am gândit niciodată să-l întreb ce face de fapt concret, pentru că nici nu-s genul care să se bage aiurea-n tramvai dar nici să-i stric feng shui-ul omului. Dacă se simte bine și e fericit, asta este tot ce contează !
Cum lumea este însă mică, zilele trecute, ca o minune înainte de Paște, i-am descoperit secretul succesului. Nu că m-a șocat modelul pe care l-a urmat în viață ci lovitura fatală a fost faptul că i-a funcționat până acum, la peste 40 de ani.
L-am regăsit întâmplător într-o casă modestă, aș putea spune aproape de limita sărăciei, dintr-o periferie de București, îngropat în datorii, regrete și mizerie. Atitudinea și țoalele i-au rămas și le poartă cu aceeiași mândrie, ca să nu zic tupeu de milionar în … vise. Mi-a spus senin ca doar imaginea contează, eticheta vinde, adevăraților milionari nepăsându-le de câteva sute, mii și chiar zeci de mii de euro pe care-i pierd pe unul ca el. După aproape două decenii de … necunoaștere a lui, mi-am luat totuși inima-n dinți și l-am întrebat cum a reușit, cum face să-i fure din vorbe pe cei care au, neoferindu-le absolut nimic în schimb ?
– Important este dragul meu, să te crezi milionar și să te comporți ca atare ! Restul sunt detalii iar ușile ți se vor deschide doar dacă găsești cheia atitudinii și a tupeului fără margini, ca și când ziua de mâine n-ar mai exista și chiar dacă, tu ești ăla care hotărăște dacă plouă, ninge, e frig sau soare !
– Da, dar tu ești de fapt cam pielea pulii care mimează bunăstarea !?!
– E adevărat, dar asta numai tu o știi !
– Și tu !
– Eu ? Eu dacă vreau acum îți cumpăr Bmw-ul cu banii jos !
– Păi și de ce nu o faci ?
– Pentru că întotdeuna se va găsi un fraier care să mi-l dea gratis !

Cu alte cuvinte un parazit, o căpușă în cautare de victime. La prima vedere total de condamnat dar dacă rumegi mai bine situația who the fuck cares ? Întotdeuna vor exista oportuniști fără sentimente care vor cere și naivi care vor da ! Așa cum unii ca mine vor comenta iar alții îl vor cauta pe el pentru a-i învăța cum să nu fie sclavii corporației, opt ore pe zi, 2500 lei dați în scârbă plus bonuri de masă.
În Berceni e liniște și plin de visători, în timp ce undeva, într-un sat de margine europeeana, un domn prezentabil își înoadă cravata, pregătit pentru o nouă zi de muncă !
Și totuși #Rezist !

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published