Sport și câștigi !

Sport și câștigi !

Sâmbătă seară, obosit, cameră de hotel, aprés ski, știrile Pro tv, sport ! N-am înțeles nimic. A trebuit să caut pe internet ce meci de tenis a fost la București, la Polivalentă, între cine și cine și de ce. Pentru că tot ce se comunică este faptul că Ilie Năstase s-a certat cu arbitrii, că Daum ăla de la Naționala de fotbal s-a pozat cu fanii și că Simona Halep a zis că tre’ să muncească mai mult. Da’ cine a jucat, de ce și care a fost scorul ????? … nu !
Următoarea știre e cu fotbal și morți prin Africa, la un meci desfășurat pe un maidan undeva dar nu contează din nou cine cu cine și de ce, doar că e pe bază de morți care nu se știe de ce și cum au murit, ci doar că sunt morți și că sunt mulți și morți ! Next ! Apogeul știrilor sportive de la Pro tv îl reprezintă informația cum că un băiat fără mâini conduce, la propriu, cu picioarele, o mașină de curse cu care face drifturi. Povestea omului e mai puțin importantă decât faptul că este vorba de un “handicapat” și că este vândut ca o ciudățenie pe post de știre senzațională. Nici o vorbă în plus despre faptul că e polonez și că e un Dumnezeu al drifturilor sau despre accidentul în care și-a pierdut mâinile sau despre cum a reușit performanța uimitoare de a continua fără mâini … nope ! Nimic ! Zero !
Că imaginile erau ciordite și difuzate cu tupeu făra sursă ( The Grand Tour episodul 13 ) nici nu mai contează, ceea ce e tragic este faptul că Sportul a devenit un can can ieftin din care copiii află și învață că performanța se obține doar dacă ești vedetă sau handicapat. Să nu uitați că și morții-s buni în orice ecuație : de la vot la sport, eficiență cu un mort !

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published