românia Ciordită

românia Ciordită

Să presupunem că ai o urgență la Târgu Mureș. În mai puțin de 24 de ore, trebuie să ajungi de la București acolo. Ești mai în vârstă, nu deții auto personal și nici permis. Cum ajungi ?

Prima opțiune : CFR !

Cauți Mersul Trenurilor și-l gasești pe net, relativ ușor. Ce nu găsești în Mersul Trenurilor, este Târgu Mureș. Doar Tîrgu Mureș. Trecem peste și constatăm durata unei călătorii : între 9 și 12 ore … 350 de km și fără a calcula întârzierile clasice ale CFR-ului ! Cu mașina personală faci, dacă ai, aproximativ 5 ore, exceptând lipsa unei autostrăzi și ghinionul vreunui tir răsturnat sau a unei zile de Vineri în prag de vacanță. De pe cfrcalatori.ro, bilete.cfrcalatori.ro sau mersultrenurilorcfr.ro nu ai cum să rezervi bilete on line pentru că este imposibil să înțelegi dacă există tren direct București Tîrgu Mureș și nici cum să rezervi propriu zis. Există linie directă dar parcă nu există. Așa că suni la Rezervări Telefonice să te lămurești și … te lămurești că într-adevăr există cursă directă București – Târgu Mureș, pardon, Tîrgu Mureș dar nu există Vagon de Dormit până la Tîrgu Mureș !!!!?????? . Așa că rezervi bilet la dormit până la Deda, apoi, după 9 ore de somn la nani-nani, te dai jos din vagon, la Deda și te muți, cu tot cu bagaje, la vagonul de clasa a 2-a care merge sigur la Tîrgu Mureș dar … nu și vagonul de dormit în care te-ai suit de la București. Bun ! Am lamurit-o dar … nu prea, pentru că nu poți să rezervi la telefon decât direct la clasa a 2-a, București – Tîrgu Mureș. Dacă vrei vagon de dormit, nu poți decât de la București pân’ la Deda și trebuie să rezervi de la … gară !!! Așadar absolut imposibil de făcut rezervare on-line sau telefonic la Vagon de Dormit până la Deda în drum spre Tîrgu Mureș … trebuie să mergi la gară. Dacă mai vrei să mai mergi, după ce afli prețul : 78 lei clasa a doua “în picioare” 12 ore, 190 de lei Vagon Dormit cu 2 paturi până la Deda, 266 lei Vagon Dormit single până la Deda, apoi clasa a 2-a până la Tîrgu Mureș.

A doua opțiune : Avion

Foarte pe scurt, de pe o zi pe alta, nu există cursă directă însă pentru modica sumă de 500 de Euro poți ateriza lângă, la Cluj, cu o escală de vreo 11 ore la Londra.

( am descoperit că există totuși avion direct dar care pleacă în ce zi vrea el și te aduce înapoi tot pe același principiu și tot la super oferta de 497 de Euro și tot cu obligativitatea unui “City Break” de minim 7 ore într-un alt oraș europeean care nu aparține însă româniei )

A treia opțiune : Taxi

Scurt pe doi, 700 de lei. Renunțat instantneu.

A patra opțiune : Autocar

Căutat repede pe net, sunat, rezervat, plecat. 10 Euro, autocar nou, modern, cu toaleta, wi-fi si scaune extrem de confortabile.

Întrebare : Unde este Deda și de ce merge Vagonul de dormit doar până acolo ?

#româniaFurată de #BăiețiiDeștepți

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published