NU VA MAI CHINUITI COPIII

! Nu vă mai chinuiți copiii
(Pentru părinții ai căror copii trebuie să fie perfecți)
—————
Nu mai pot să văd copii îmbrăcați ca pe cat walk în parc. Nu mai pot cu părinții care povestesc mândri cât de multe activități are copilul lor extra școală. Nu mai pot cu copiii, parcă sedați, care scoși la joacă sunt extrem de apatici, triști și reținuți în acțiune !
—————
Copilul nu este câine și chiar dacă ar fi atunci când ajungi în parc, nu-l mai ține în lesă cu botnița pusă și nu-i mai da comenzi ! Copilul se scoate în aer liber pentru … “zbenguială”, aer curat, joacă, relaxare, socializare, dezvoltare, refulare, etc. Copilul nu face diferența între țoalele alea bune de firmă și țoalele de “punkăreală”. Copilul percepe doar gradul de stres al părintelui care, cu cât vrea să se laude cu odrasla lui mai mult în societate, cu atât e mai stresat să dea bine in fața celor care îl judecă : oare sunt un părinte bun ? Am “dat bine în peisaj” lăsând o impresie ok ? Ce or spune colegii despre mine ca parinte etc … Copiii nu se fac pentru că așa zice societatea că trebuie să fie, nici pentru a scăpa de presiunile tuturor rudelor frustrate : “Vaaai mamă abia așteptăm un nepoțel de la tine “ ! Copiii nu se fac nici pentru a da țării pâine, nici pentru a le face pagini de Facebook, nici pentru că … familia tradițională și dumnezeu și nici măcar pentru perpetuarea speciei. Copiii nu se programează pentru când o să-ți permiți material în condițiile în care majoritatea dintre noi, financiar nu vom fi niciodată gata pentru asta !
—————
Copiii se fac pentru că simți cu adevărat să îi ai. Este o evoluție spirituală la care nu ești obligat să participi dacă nu ești pregătit să o faci. Nu e o tragedie dacă nu simți asta ! Nu e o supărare dacă nu ești însurat sau nu ai familie. Nu este o rușine că l-ai făcut din “flori” așa cum Nu este un dezastru dacă vrei să nu vrei …
Copiii sunt rezultatul dorințelor noastre ca orice altă realizare. Copiii nu-s minuni ci doar reacții chimice ale unor trăiri emoționale puternice transpuse în realitate.
Copiii nu sunt sclavii noștri și nu trebuie să facă ce vrem noi să facă pentru că așa considerăm că este corect ! Copilul trebuie învățat să fie liber și lăsat să se îndrepte către ceea ce simte și vrea iar noi să-i încurajăm spre visul lor.
—————
Copilul dacă se naște geniu îți vei da seama pentru că noi nu suntem. Altfel el nu trebuie încătușat cu de toate : înot, fotbal, baschet, tenis, ciclism, ski, patinaj, karate, balet, dansuri, role, skate, trotinetă, pian, trombon, vioară, pian, desen, engleză, chineză, franceză, arabă, etc …
Atât părintele cât și copilul trebuie să formeze o echipă care să descopere împreună care sunt calitățile și înclinațiile și să “marșeze” către descoperire și perfecționare.
Citiți, comunicați, descoperiți, experimentați și lucrurile vor apărea de la sine. Dacă tu ești doctor copilul tau nu trebuie neapărat să ajungă doctor. Pote fi și macaragiu dacă asta simte însă tu ca părinte fi sigur că asta dorește și ajută-l să fie cel mai bun în ceea ce a ales să facă !
Nu mai presupune tu pentru el. Întreabă-l ce vrea, ce simte, ce-și dorește, ce visează. Învață să-i descifrezi limbajul pentru că pruncii nu trebuie să ajungă să reprezinte un monument al frustrărilor și neajunsurilor părinților.
Copiii sunt evoluția nu corecția greselilor tale !
—————
Nu vă mai plângeți pe FaceBook că pe vremea voastră copiii erau liberi !
Cine îi împiedică astăzi să se joce în țărână ? Să se cațere în copaci sau să sară-n toate bălțile după o ploaie ? Să meargă cu gașca de la scară cu bicla-n parc sau să stea cu orele în spatele blocului ? Să construiască aeromodele la vreun “palat al pionierilor” sau sa plece în tabără cu “ai” lor ?
Exact ! Noi părinții suntem singurii responsabili pentru traumele, fricile, frustrările și dezamăgirile lor legate de așteptările noastre setate total greșit !

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published