mirosul

Recunosc : Sunt cel mai prost / incomod / dezastruos / pretentios client al unui restaurant sau in rolul de musafir / invitat . Nu mã vrei la tine în local , la masã sau terasã. Nici la prânz sã discutãm vorbe. Desfiintez tot si iau la puricat fiecare furculitã sau servetel. Este suficientã o picãturã de apã pe un pahar sau farfurie pentru a începe tãvãlugul criticilor. Nu, nu sunt nebun, nu sunt fitos sau arogant, nu sunt perfect si n-am nici un drept sã comentez dar am ceva ce mã face special si greu de suportat : “boala gravidelor”. Sufãr de o sensibilitate olfactivã puternicã. Mai pe scurt am probleme cu mirosul / gustul / atingerea .

Ce pentru tine reprezintã un “must” al unei dimineti perfecte, mirosul de cafea, pentru mine este o torturã psihicã îngrozitoare.

Unii medici mai de treabã mi-au spus cã din nastere ficatul meu este aproape dublu si cã asta îmi provocã senisbilitate la miros dar si la atingere. Nu support sã ating sau sa fiu atins. Sunt un insensibil si un “dur” însã o textura pe care nu o plac la primul contact îmi provocã stãri de nervi si respingere totalã fatã de acel ceva.

Alti “halatisti în alb” mi-au dat verdicte ceva mai grave. De la nebunie la paranoia, ipohondrie sau închipuire. “Faci pe nebunul domnule”. Înclin sã cred varianta cu nebunia însã ce te faci cã nu sunt unicat si cã asemeni mie sunt multi. Ba mai mult chiar, unii câstigã bani frumosi din “boala” asta : degustatorii de vinuri.

Ce mã scoate din sãrite :

– mirosul de mâncare din restaurant

– mirosul de mâncare din haine

– fumul de tigare dintr-o încãpere închisã ( sunt fumator dar NU fumez în casã sau în spatii închise ori în locatii unde nu se fumeazã deobicei dar pentru mine s-ar putea face o exceptie )

– pahare, veselã, tacâmuri ude

– legume / fructe ude

– pahare, veselã, tacâmuri cu vagi urme de … ceva

– prosoapele din hârtie ( cele de la baie )

– servetelele din / de cârpa ( cele de la masã )

– mirosul de transpiratie

– mirosul de ceapã / usturoi

– parfumurile ieftine ( mirosul unui sapun ieftin este mai plãcut decât al unui parfum de 2 lei )

– mirosul de clor din apã ( apa de bãut, apa din piscinã, apa cu care speli pe jos. existã solutii ieftine de parfumare )

– fumul de grãtar

– praful ( din casã, haine, etc )

– mirosul de benzinã, ulei de motor sau cauciuc

– holurile blocurilor îmbibate in miros de ghenã sau pipi de pisicã

– mâinile transpirate ale celor cu care dau noroc

– mirosul de câine ud ( cu toate astea am 6 patrupede … la curte )

– mirosul / gustul de mâncare stricatã

– catifeaua la atingere mã iritã psihic

– lâna mã sufoca pur si simplu

– suprafetele lipicioase

– cremele si uleiurile de fatã, corp, mâini, etc

Si NU, nu sunt nebun !!!!!

 

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published