liftierul

Ieri m-a apelat o amica ce urmeaza cursurile nu stiu carei facultati din cadrul sistemului de invatamant de stat cum ca, vezi draga doamne, ea trebuie sa scrie acum, in ultimul ceas, un mic eseu despre “o zi din viata unui mecanic de lift”. Evident ca ea, ca o piti ce este, dupa o vara petrecuta pe cuburi in Mamaia Nord, nu poate sa “vada” dincolo de “janta lui viton” asa ca a sunat un prieten cu prea mult timp liber si exces de inteligenta, adica pe mine smile emoticon. Siam putut cam in 20 de minute, insa reactia ei dupa lecturare a fost : esti un bou ! Cum sa trimit asa ceva ?
Eeeee atunci draga mea mult succes la scris :))))))

O zi din viata unui mecanic de lift

Salut ! Eu sunt Vasile.Vasile si
Atat. Mai mult nu conteaza pentru ca
oricum nu ma cunosti. Paradoxal ma stii dar nu sunt de bagat in seama. Ma vezi rar, de maxim 2 ori pe an, si atunci imi arunci priviri dispretuitoare, vecine aproape chiar cu mila. Uneori ai tendinta de a baga mana la portofel sa vezi daca ti-a ramas vreun rest de care te poti descotorisi. Nu sunt cersetor cu toate ca umblu mai mereu murdar, intr-o salopeta albastra cu fata neagra de funingine, ulei si vaselina. Habar nu ai cu ce
ma ocup si pe bune acum, de ce te-ar interesa ? Un om garbovit, jegos si cu o trusa de scule, mereu robotind ceva pe palierul tau. Ai crezut pe rand ca-s femeie de serviciu, zugrav sau, chiar mai rau, spargator de apartamente, cu toate ca-ti par mai degraba miner. Miner la bloc pe palier la etajul 6 ! Chiar si pentru tine pare dubios asa ca lasa la o parte intrebarile si vezi de viata ta. De fiecare data cand ma intalnesti insa injuri si te enervezi pentru ca mereu cand iti apar in cale trebuie sa cobori sau sa urci scarile. Cat de obositoare si incomoda este actiunea asta pentru cineva nascut la oras ? Foarte, nu ? Iti place confortul dar nu te-ai gandit niciodata ca cineva iti mestereste luxul in mizerie. Nu dai doi bani pe faptul ca bunastarea ta reprezinta saracia altcuiva. Si pe buna dreptate sa simti, sa crezi si sa actionezi dupa principiul asta.
“Da ce eu nu muncesc ? Fiecare cu meseria si norocul lui in viata ! Doar nu trebuie sa pun suflet la suferintele celorlalti. Atata timp cat mi-e bine mie voi duceti-va fix la dracu si la loteria norocului si a sansei”
Nu uita, insa, ca mine sunt insa
Multi. Multi saraci pentru putini bogati. Fara noi nu existi iar data viitoare cand ma mai scuipi sa fii pregatit pentru 6 luni de fitness fortat.
Pentru ca eu sunt Vasile ! Vasile mecanicul. Mecanicul liftului din blocul tau ! Iar tu stai la etajul 6 !

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published