Lacrimi De Înger !

Lacrimi De Înger !

Căutăm acul în carul cu fân de mai bine de 25 de ani. Suntem vocali și chiar isterici când vine vorba de cine a aruncat acu-n car, cine conducea carul, de unde este fânul, cine a dat autorizație de tăiere a ierbii și cum a devenit otava fân ?! Suntem experți în a face expertize și comisii, urbanism și fezabilitate, studii și dezbateri publice despre legalitatea carului pe drumurile publice, obligativitatea vignetei sau a taxei de drum și dacă avea sau nu avea carul ochi de pisică și vizitiul vestă reflectorizantă. Trec luni, se spulberă ani și precum sârbele acelea interminabile de la nuntă, când ai senzația că în sfârșit lucrurile încep să se așeze, un alt deștept vine și-nfige bomboana în colivă : da’ purtau centurile de siguranță ?
———
În tot acest timp, România a ajuns sa te omoare încă de la prima oră. Nu contează cine ești, ce faci și încotro te îndrepți, România te așteaptă mereu la colț de stradă să-ți dea în cap. Balcoanele se sinucid de bătrânețe și abandon, câinii se înfruptă din copii precum fomiștii la fast food iar spitalele s-au transformat în lagăre. Viitorul ne arde-n boutiq-urile coruptiei, școala vieții devine lege-n manuale de concentrare, pumnul este constituție iar analfabetismul limbă oficială.
Ne furăm singuri căciula sfârtecând pisica, într-un act de bravură expus cu seninătate în expozitia virtuală albastră, devenită bordel al înțelepciunii mediocrității. Adevărul îl ascundem artistic sub preșul mizeriei sociale îngradită-n garduri colorate ce ne-arestează cerul și ne frânge coloana în locuri ce se presupun a fi de joacă !
———-
Trăim o revoluție a căutării vinovaților precum un Vest Sălbatic American, nevăzând adevărata problemă : noi nu mai avem nici car, nici fân, nici vizitiu sau drum. Pentru că vorbim mult, gândim puțin și nu construim nimic în afarã de tragedii vandabile ce puteau deveni bucurii obișnuite într-un cotidian luminos !
Ai dreptate, sună a șablon comunist dar știi ceva ? Decât să-mi văd prietenii storciți de Tir-uri pe drumurile morții mai bine râdem copios împreună și ne depășim civilizat pe-o Autostradă nu numai a Soarelui ci și a normalității !

#CuGândulLaVoi #DjProject

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published