Ganduri Pentru Cuplu

Gânduri Pentru Cuplu

Mi se însoară un prieten și mă bucur pentru el fiind ultimul rămas în gașcă burlac și liber. Poate doar așa îl va lovi maturizarea și va reuși să treacă la nivelul următor al seriozitătii : familie, copil, responsabilitate. Pare tragic și trist să-ți pierzi libertatea doar de dragul șabloanelor societătii, să intrii salahor, scalv, supus dragostei și sacrifiicilor ei pentru persoana iubită și a hârtiei ăleia care te va lega definitiv și irevocabil.

Și dacă totuși nu este așa ?

Căsnicia și familia NU este un “must” chiar dacă societatea ti-o cere birocratic sau religios. Nu te obligă nimeni să fii ca ceilalți, să te integrezi, să dai bine în poze pe Facebook, tu cu iubi și pruncul făcând frumos la mare în resort all inclusive în Grecia.

Căsnicia NU este despre EI, TU sau EA. Este despre VOI DOI. Despre o echipă pe care începeți să o construiți de la zero. Fiecare aducând cu el bucuriile și necazurile trecutului, tabieturile si frustrările, nevoile și cerintele pe care să vi le respectați învățând să dăruiți unul altuia fix ceea ce celuilalt îi lipsesșe fără însă să așteptați recompense pentru asta. Echipa este despre așteptările voastre nu ale fiecărui coechipier în parte, despre construcție împreună a visului și înțelegerea că fiecare dintre voi este la fel de important în ecuație. Împreună înseamnă că amândoi să trageți la căruță asumându-vă rolul și neîncercând a schimba felul de a fi al celuilalt. Omul nu se schimbă dar se adaptează dacă are interes iar scopul vostru este de a funcționa ca un TOT indiferent că vă numiți familie, cuplu, echipă, concubini, parteneri. Când unul cade celălat îl ridică iar dacă se întâmplă și oooo daaa se întâmplă, în pofida telenovelelor, a filosofiilor zen, a psihologilor și a cărților siropoase, să cădeți amândoi atunci învățați să NU vă abandonați prin reproș, acuze, indiferență și distanțare ci să vă trageți unul pe altul fără a-l afunda pe celălalt. Nimeni nu spune că este ușor dar poate este cel mai frumos lucru de pe pământ să ai alături de tine un partener de viață și de vis comun.

Secretul Dragii Mei este COMUNICAREA. Lipsa fricii de a-i spune partenerului orice, oricând, oricum. Dacă mimezi joaca în doi însă gândești individual atunci celălalt nu are cum să se coordoneze cu tine, cum să-ți înțelegă tăcerea. Nu da ordine, nu fii șef dar nici sclav, superior, bărbat sau femeie. Fiți egali în tot ceea ce faceți. Nimeni în afară de VOI nu va știi cum să coordoneze ceea ce numai VOI aveți. Nu vă însurați nici cu mama nici cu soacra, cu tații, bunicii, prietenii sau alte rude. Sunteți VOI într-un tren construit din visele voastre, în realitatea voastră, ce se îndreaptă spre gara în care vă doriti să ajungeți, pe traseul creionat împreună înainte de a vă lua bilete și a vă urca în el. Veți întâlni în drumul vostru mulți sfătuitori care “știu ei mai bine”, invidioși care vor băga strâmbe, prieteni “buni” care vă vor preda lecții de viață și foarte important pshihologi de colț de stradă care au citit ei în cărți sfinte că ceva nu e bine cu voi. Nu-I ignorați însă nu le dați atenție. Oamenii cred ceea ce simt și spun ceea ce văd însă nimeni niciodată nu va putea să simtă ceea ce trăiți voi între voi în afară de … VOI. Călătoria este numai a Voastră iar din Mai puteți fi DOI pentru Eternitate <3

So, Enjoy The Ride Kids 🙂

Manuel 🙂

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published