Felicitări Timișoawa ! 

“Artiştii din 14 formaţii, de la cei mai tineri- de la 14 ani, la cei consacraţi – la 70 de ani, au decis să concerteze pe gratis, cu gândul că timişorenii vor fi bucuroşi să plătească 50 de lei pe bilet, pentru un gest nobil. Banii urmau să ajungă la două spitale afectate de furtuna din 17 septembrie (Clinica de Cardiologie şi Clinica de Boli Infecţioase „Victor Babeş”). Socoteala organizatorilor nu s-a potrivit cu realitatea. Aşa se face că, la concertul maraton de duminică, Piaţa Libertăţii a fost mai mult goală. Trupe precum Phoenix, Cargo, Pro Musica, Survolaj, Implant Pentru Refuz au cântat pentru câteva sute de persoane, pentru câteva sute de plătitori. Dar şi pentru destui de numeroşi spectatori aflaţi după gardurile care au înconjurat piaţa, care au avut parte de un concert pe gratis. În tot acest timp, barurile şi cafenelele din centru erau pline.”


Cine nu știe glumele cu Chuck Norris? Cel mai mare pistolar, ucigaș și erou al filmelor americane din toate timpurile, Chuck Norris a ajuns vedeta bancurilor și glumelor în toată lumea. Cum să nu fie așa când Chuck Norris însuși s-a născut într-o cabană construită de el și vorbește chineza în trei limbi străine?

Vă propun să facem un exercițiu creativ și să-l înlocuim pe Norris cu … bănățenii. Întotdeuna fruncea dar mai mereu alergând singuri și ieșind pe locul doi.

 

Bănățenii au făcut un Happy Meal să plângă.

Când Bănățenii intră într-o încăpere nu aprind lumina, ci sting întunericul.

Bănățenii au fost deja pe Marte. De aceea nu este nicio urmă de viață acolo.

Bănățenii niciodată nu greșeșc numărul de telefon. Tu răspunzi la telefonul greșit.

Unii magicieni pot să meargă pe apă, Bănățenii înoată în pământ.

Bănățenii au numărat până la infinit, de două ori.

Numai Bănățenii pot să trântească o ușă rotativă.

Să fie oare ei, bănățenii mai cu moț față de Miticii Sudiști, acești Supermani cu chiloții trași peste pantaloni, autoproclamați  Regi ai Găurii din Covrig ? Diferiți de Moldovenii campioni ai vitezei cu care își manifestă lenea mai ceva ca Flash Gordon ? Poate mai frumoși și mândri decât Nordiștii bucovino-maramureșeni rude toti cu Johnny Bravo ?

Cu toții suntem români. Aroganți, superiori, mândri în exces și guralivi. Extrem de vocali pentru a ne ascunde incompetența. Trăim din amintirile strămoșilor într-un prezent al eșecurilor și frustrărilor lipsei de performanță.

Primul Oraș din România cu străzi iluminate. Primul tramvai tras de cai, prima linie de troleibuz, primul canal navigabil pe Bega, prima fabrică de bere, cea mai veche zonă industrială a țării, primul sistem de pompare a apei menajere “mașina hidraulică”, primele lucrări hidrotehnice, primul ziar editat din România, prima bibliotecă publică de împrumut cu sală de lectură, prima administrare a vaccinului antivariolic. La Timișoara se anunță prima oară descoperirea primei geometrii neeuclidiene din lume, Franz Liszt concertează  în Palatul Baroc, prima linie telegrafică până la Sibiu, prima stație de salvare din România și Ungaria, prima maşină de sudat şine de cale ferată şi tramvai, primul computer alfanumetric din România și nu în ultimul rând primul oraș Martir, începutul Revoluției din 1989 !

Iar acum, în 2017, primul oraș care nu dă 50 de lei pe un concert caritabil. În favoarea lor, a reparării celor două spitale afectate de furtuna din 17 septembrie. (Clinica de Cardiologie şi Clinica de Boli Infecţioase „Victor Babeş”).

Felicitări Timișoara ! 8 octombrie a fost duminica în care a murit solidaritatea bănățeană ! În care ați dovedit că sunteți la fel ca oricare dintre noi : indiferenți și puturoși în așteptarea unor miracole.

Mulțumim celor de pe terase, vă iubim la fel de mult ca pe guvernanții care ne conduc

… vă doare ?  Ne doare mã … Ne doare-n … frunce !

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *