FARA TUTUN IN PARCURI

Salut,
Mă numesc Manuel Dinculescu și sunt fumător ! Cu toate acestea cer INTERZICEREA fumatului în parcuri și la mai puțin de 100 de metri de orice unitate de învățământ și loc de joacă sau creearea de locuri speciale în parcuri unde să ne adunăm să fumăm fără a-i deranja pe ceilalți !!!
Atât ca fumător cât și ca părinte mi se pare total stupid să scoți fum într-un spațiu unde lumea vine pentru aer curat. Vrei să tragi ? Fă-o pe stradă, la tine acasă sau în mașină dar nu unde vine popor cu mic cu mare să respire ! Da, în parc vii să respiri în primul rând ! În al doilea rând e lipsă totală de responsabilitate din partea tuturor : băh când știe toată lumea că și fumatul pasiv îmbolnăvește, nu mă îmbolnăvi pe mine sau pe cei care nu fumează. Dacă vrei să-ți bagi în plămân e treaba ta dar nu mă tărî după tine !
Nu mă luați cu “în România sunt peste 3 milioane de fumători și au și ei drepturi” că aici e vorba de sănătatea publică, de comunitate și de bună conviețuire nu de satisfacerea unor vicii a unor “minoritari” până la urmă.
Nu sunt adeptul interzicerilor de nici o culoare dar voi fi mereu PRO conviețuire pașnică între toate categoriile de oameni : fă ce vrei, unde vrei dar nu-i deranja pe ceilalți sau suportă consecințele !
Rolul parcului în viața comunității este de a oferi o oază de sănătate atât oamenilor cât și orașului !
So, hai să ne respectăm reciproc !
—————
Atașez un filmuleț edificator : tatăl a doi copii fumează și bea într-un parc chiar într-un loc de joacă alături de nevastă și cei doi copilași ! Și ca să fie meniul complet în această minunată familie tradițională, tatăl pasează bautura copilului, copilul bea din pahar, îl duce mamei, mama bea, copilul scurge …
—————
Și da, am reclamat acest lucru străjerilor din Herăstrău care au ridicat din umeri trântind clasicul “dar nu e în atribuțiile noastre” !
—————

DFHZ0264

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published