Expertul
Întâmplarea face că am fost nevoit să cumpăr un televizor nou. Cel vechi de mai bine de 10 ani, găsindu-și obștescul sfârșit înjunghiat de un “Joystick” de PlayStation, aruncat cu ură de către Primul Născut. Cum etatea “divaisului” era la fel de mare ca diagolana ecranului x10, prețul enorm al reparației m-a împins tehnologic în ziua de astăzi.
 –
Și apucă-te tată și caută și analizează și compară … După 2 săptămâni de calcule, grafice și SWOT-uri, bordul director format din mine și Ea, a decis modelul, diagonala și prețul, la ofertă de la … un magazin de electronice si electrocasnice. Corespunzător, elegant și corect s-a rezervat obiectul în cel mai apropiat magazin și bucuros nevoie mare am purces către într-acolo unde … am ajuns cu 17 minute după expirarea rezervării. Bun, degeaba dau vina pe trafic și autorități, greșala fiind exclusiv a mea, nu m-am ținut de angajament, aia e.
– Dar televizorul îl mai aveți ? Întreb eu un pic arogant minimizându-mi greșala.
– Sigur că da ! Veni răspunsul extrem de rapid, sigur, tăios și cam … dubios.
Urmez lucrătorul, îl văd și … șoc și groază : de la 1400 lei cât era oferta, 1999 !
– Superb, zic, da’ care-i faza nu vă supărați ?
– Păi oferta a expirat și acum acesta este prețul.
Moment în care am trecut prin toate teoriile conspirației posibile, inclusiv aceea că are cineva ceva cu mine :). Deci, reconfigurare traseu.
– Dar alte mărci, aceeiași diagonală mai aveți ?
– Nu ! A răspuns domnul sec și deloc interesat de a-mi prezenta și alte oferte în condițiile în care înotam într-un ocean de televizoare. Evident că aveau așa cum este la fel de evident că am fost nevoit să-mi caut singur și culmea evidențelor, evident că am găsit, cu doar 49 de lei mai scump, aceeiași marcă și smart și cu diagonală mai mare. Îl chem din nou pe Gigel-ul sictirit și-l întreb dacă este la vânzare.
– Da, este !
– Păi haideți să-mi probați și mie unul vă rog !
– Nu mai avem !
– Cum nu mai aveți ? Da’, ăsta ce-i ?
– Păi doar pe acesta îl mai avem ! E ultimul produs și de aceea costă așa puțin.
– Și cam de când funcționează așa non stop în magazin ?
– Cam 6 luni dar nu-i stress că-i marcă bună ! Îl luați ?
– Nu, mulțumesc ! Și totuși altul mai aveți la aceeiași diagonală și același preț ?
– Nu, nu ! Ăsta-i ultmul !
N-are rost să vă spun că am mai găsit alte două modele cam la aceleași configurații și același preț. Aleg un LG simpatic, probăm, funcționează, îl împachetăm la loc și omu’ meu văd că-și bagă telecomanda în pantaloni.
 –
– Alo, domnu’, nu vă supărați, știți telecomanda aceea nu aparține obiectului pe care tocmai l-am testat ?
– Aaa, nu ! Păi e fără telelcomandă !
– ???????????????!!!!!!!!!!!
– Telecomanda o luați separat și costă 129 de lei ! ( preț aproximativ )
– Poftim ??? Cum, în 2017 s-au inventat Smart-urile fără telecomandă ? Tare, e din ăla kinetic ? întreb încercând să fac pe deșteptul pentru că altceva oricum nu mai aveam ce.
– Nu, nu este dar vine fără telecomandă !
– Fugi domne’ de aici ! Arată-mi tu mie unde scrie că e fără ?
Și-mi arată, culmea culmilor, la un alt raft cu fix televizoarele care se potriveau cerințelor mele, că într-adevăr scria “telecomanda se vinde separat”.  Și da, telecomanda era într-adevar de la Tv, dar nu era pentru TV ci pentru jocurile de pe Tv pe care le deține, ea telecomanda nearătând deloc a telecomandă ci a Joystick ! ( PS style )
Moment în care vă jur, am vrut să-l îmbrățișez pe Gigel și să-i urez cu drag, din suflet și fără vreo ironie, Mult Succes în viață pentru că omul ăsta ori va sfârși tragic ori va ajunge să ne conducă …
 –
… iar în drum spre ieșire, cu zâmbet larg și cap plecat, de pe telefon, am comandat on-line, cu tot cu telecomandă, același tv, la același preț însă livrat direct la ușă, fară dialog sau pierdere de vreme.
 –
Las asta aici pentru viiotul luminos al comertului  :

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *