De La Mine Ai Un Nu !

De la Mine ai un NU !

 

Vocea României este de departe una, dacă nu cumva chiar cea mai bună, dintre producțiile românești de televiziune din ultimii 27 de ani. Știu că există adepții teoriei cum că formatul este “furat” de afară și că e normal să arate excepțional din moment ce totul vine din import. Numai că una dintre tragediile mediei românești îl reprezintă tocmai neînțelegerea faptului că OAMENII sunt cei care însuflețesc orice fel de creație fie ea originală sau gândită de alții. Mă număr printre cei care consideră ca noul sezon este o combinație dintre Surprize Surprize și Got Talent transformând show-ul în BOCEA României însă pe de altă parte sunt conștient de genialitatea adaptării emisiunii targetul-ui căruia se adresează. Popor latin, lacrimogen în cautare de emoție, empatie și pe alocuri masochist, îmbrățișând frenetic tragediile celor din jur.

———-
Oamenii din spate, de la casting la scenariști, trecând prin cameramani, recuzită și montaj etc., merită la fel de multe aplauze ca și membrii juriului fără de care emisiunea ar fi arătat la fel de rău ca X Factor-ul antenist, transformat într-un festival românesc al berii cu de toate. Singurul minus al ediției șapte îl reprezintă doar prestația lui Despot care, trecând peste lipsa experienței, a emoțiilor și stângăciile inerente unui “debutant” în scaunul de jurat, nu este capabil să treacă peste frustrările unui artist bun dar sufocat de propriile concepte, idei și scară de valori.
Când, mă scuzați, dai muie celor care nu se ridică la nivelul așteptărilor tale, învață de la “ăi bătrâni” de lângă tine, care au reușit performanța extraordinară de a face show motivațional atunci când nu aleg și nu să se dea în stamba aroganței și a poziției dumnezeiești în care se află acolo. Și culmea, Despot este singurul de acolo care fix această atitudine nu ar trebui să o aibă ! Performanțele artistice ale “vecinilor” îi îngroapă orice fel de recomandare de a fi rău, justițiar și lipsit de modestie.
Ca și în cazul unui copil, orice cuvânt aruncat ca o săgeată veninoasă către un posibil viitor artist, îi poate curma brusc și trist cariera în domeniu.
———-
Pentru că Da domnule Despot, la Vocea României ajung în Blind-uri doar vocile cu potențial nu toți amatorii de pe stradă. Pentru că Da domnule Despot, sunt concurenți care în urma unor discursuri frumoase se duc acasă, învață pe brânci, studiază și revin. Pentru că Da domnule Despot, pe unul dintre “reveniți” ați vrut să-l luați în echipă și Da domnule Despot, dacă anul trecut l-ați fi cotonogit așa cum o faceți acum, cu siguranță nu v-ar fi ales pentru că nu s-ar mai fi întors.
Și Da domnule Despot, de aceea Chirila dă lumii clasă în Teatru și Muzică, Smiley este numărul 1 pe “comercial” iar Loredana o Voce de Aur de mai bine de 3 decenii ! Pentru că au talent, sunt modești, inspiraționali și au VoceA !
Și Nu, nu sunteti nici Simon Cowell nici Florin Călinescu !

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published