Dă, Doamne …

Dă Doamne să …

După tragediile de duminică ( 17 sept. ) petrecute în Banat, în sfârșit mă pot lauda că am înțeles rolul Bisericii și al lui Dumnezeu în viața cotidiană a romnânului contemporan.
A devenit banal și plictisitor să urli că autoritățile sunt pafariste și nepregătite. Să te frustrezi pe Facebook de declarațiile unui prim ministru Klingonian de tipul : “Asta e ! Să dăm o lege să nu bată vântu ?”. Că e furată România pe față în amiaza mare, fără jenă sau remușcare fără ca cineva să zică, să facă sau să intervină ? Nu mai miră pe absolut nimeni, ba mai mult, senzaționalul apare atunci când, un bătrânel a sărit în ajutorul salvatorilor veniți să descarcereze un tânăr căruia i-a căzut panoul în cap. #CorupțiaUcide printr-o ironie a Bun Venitului În Timișoara. Așa și ? Viața merge mai departe și atâta timp cât eu #SuntBine, mimez un pic suferința apoi îmi văd de ale mele. … plus ce căuta ăla fix să staționeze sub panou ? Își merită soarta ! Lasă că și-n Somalia mor copiii de foame și nu cred ca îi pasă cuiva !
Pentru că în sfârșit am înțeles adevărata trăsătură a poporului român … sau, cum m-a atenționat un ascultător la radio, “se spune locuitor al acestor teritorii nu popor român”.

O viață după motto-ul :
“Dă Doamne să nu mi se întâmple nimic !”
Și dacă totuși se întâmplă, există două variante de răspuns :
a) e, așa a vrut Cel De Sus
sau
b) și-a luat Dumnezeu mâna de pe noi că tare păcătoși mai suntem !

Și știți ce e funny ? Că uite așa, din sictir în sictireală, lene și durere în cot reușim să ne descurcăm. Învățământ, sănătate, armată, lege ? Serios ? Munca n-a îmbogățit pe nimeni, mai e și grea iar Dumnezeu știu că va avea grijă de mine Acolo ! Și pentru asta trebuie să nu-l supăr Aici, deci să nu-mi ofer ocazii în Viața asta să-mi fut Viața de Apoi !

Dă Domnu’ să-ți placă ce am scris și să dai Share ! Și dacă totuși nu o faci, Eu știu că Dumnezeu citește și îmi va face carte de muncă la Daily Heaven !

#Amin #RugăPentruTimișoara

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *