Ce este fericirea ?

Ce este fericirea ?

Experimentul Dinculescu a început dintr-o joacă în urmă cu vreo 6 luni. Nimic științific sau plătit instituțiilor abilitate ci doar networking, observație, analiză și concluzii. Poate fi greșit total sau poate cercetătorii britanici îmi vor da dreptate în câteva luni. Am cunoscut și stat la cafea cu oameni vechi și noi din domenii diferite. Pierde – vară, profesori, studenți, divorțați, taximetriști, sociologi, târfe, psihiatrii, carieriști, artiști, milionari, decât mame, penisonari, funcționari, fotbalist , antreprenori, directori, doctori, pictori, un macaragiu, bloggeri, cerșetori, dentiști, corporatiști, barmani, din nou târfe, colegi de generală, mătuși, expați, bancheri ba chiar și cu un surdo mut și un semi retardat mintal. Unii apăruți în cale întâmplător dar profitat din plin de prezența lor, pe alții recunosc că i-am mituit și chiar manipulat în a-i atrage în cursa asta a înâlnirilor “de plăcere”. Tuturor le-am vândut diferite povești, reale sau inventate pe loc în funcție de nivelul fiecăruia și de capacitatea mea de adaptare lor însă toate având un punct comun : fericirea ! Sub diferite forme și ambalaje am vrut să aflu cum definesc fericirea, cum se manifestă, ce este, etc și mai ales dacă sunt fericiți !

Concluzii :

1. Fericirea este majoritar confundată cu bunăstarea materială.
2. Fericirea este invers proporțională cu statusurile de pe rețelele de socializare : cu cât cineva pare mai fericit virtual cu atât este mai trist și inevitabil viceversa.
3. Fericirea este iubire însă iubirea egal sex și majoritatea nu-s mulțumiți cu ce au la capitolul ăsta.
4. Dacă cel de lângă tine pare fericit, sigur e ceva necurat la mijloc.
5. Oricât de fericit ai fi, tot nu este de ajuns.
6. Fericirea este atunci când ești lăsat în pace iar dacă ai nevoie de cineva lângă tine pentru a fi fericit atunci partenerul trebuie să fie supus ție.
7. Fericirea înseamnă să-l schimbi pe celălalt după chipul și asemănarea ta.
8. Fericirea e atunci când îi ajuți pe cei din jur și te poți face de folos.
9. Fericirea e atunci când ai de toate.
10. Fericirea nu există decât in cărți.

Paradoxal doar psihiatrul și retardatul m-au încântat cu răspunsurile lor în care cred și simt cel mai mult : Fericirea este o stare de spirit dată de oamenii dragi cu care te înconjori. Socializare, empatie, familie, comunicare, “aproape” de suflet, si foarte mult râs …

Sărakilor !

#FericireaE

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published