adio piedone

“Domnule” Primar Cristian Popescu Piedone,

Ieri în cea de-a 3-a zi de Doliu National, viata m-a purtat din nefericire pe holurile Spitalului de Copii “MS Curie” (Spitalul De Urgenta Budimex). Nu conteazã de ce conteazã ce-am vãzut.
Voi profita pentru Prima si Ultima datã de calitatea de “Cavaler al civismului pentru atitudine si initiativã în sprijinul comunitãtii locale a Sectorului 4” pe care mi-ati oferit-o în anul 2012.
Am stat 2 ore pentru o radiografie si un diagnostic. Într-un spital de urgentã pentru copii. Asteptând înghesuit într-o salã mizerabilã, aglomeratã, plinã de pãrinti desfigurati si îngrijorati alãturi de copii suferind. Unii aparent cu afectiuni banale altii plângând de durere si urlând de stres. O salã de asteptare neventilatã, sufocantã datoritã efectului de serã cu Ambulante livrând aproape la foc continuu cazuri grave. La camera de gardã sunt doar 3 medici super solicitati si depãsiti de situatie. Sala se umple, timpul se dilatã, copiii si pãrintii devin nervosi însã poate din cauza tragediei de Vineri toatã lumea îsi pãstreazã calmul si priveste cu admiratie Pompierii, Medicii, Paramedicii si pe toti cei care robotesc pentru binele celor mici. Sunt PUTINI si încearcã imposibilul; probabil pe un salariu de mizerie în conditii “mai” inumane decât ceea ce se vede.
Si toate acestea într-o zi normalã de sãptãmânã, la urgentã, în unul dintre cele mai populate sectoare.
Acest spital, dacã nu stiati “domnule” primar, este în sectorul 4. Este sectorul pe care l-ati spoit cu vopsea, împopotonat cu bãncute si palmieri dar pe care l-ati mutilat si în care ucideti lent viitorul tuturor printr-o gândire de cârciumar bisnitar.
Este sectorul în care primaria “dumneavoastrã” a aprobat constructia în “Oraselul Copiilor” a TREI blocuri imense. Sectorul în care pe o strada a copilariei mele plinã de verdeatã se construieste fix în mijlocul ei un BLOC de locuinte ( vis-a-vis de Sun Plazza Strada Prinosului ). Este sectorul în care grãdinitele de stat nu au decât peretii sãlilor de curs si unde educatorii sunt hãituiti pentru cã le cer pãrintilor lucrui de bazã : apã, hârtie higienicã, servetele, sãpun, rechizite etc. Este un sector în care curvele stau în acelasi loc pe Vãcãresti de peste 25 de ani fumând pe înserat alãturi de politia comunitarã. Este sectorul în care un banal pod s-a constuit în 5 ani iar un alt pasaj subteran se chinuie de mai bine de 16 luni sã reuseascã sã se nascã. Este sectorul în care în parcuri copii sunt agresati de tigani sub atenta supraveghere a agentilor de pazã care nu fac altceva decât sã se plimbe pe scootere si sã amendeze verbal copiii mai gãlãgiosi. Este sectorul în care se dau autorizatii de constructie nerespectând nici cele mai elementare reguli ale bunului simti si ale legilor in vigoare.
Si NU uitati este sectorul în care miroase a moarte, este sectorul în care copiilor le este rãpit dreptul la o viatã normalã, decentã.
Nu vreau sã fug din sector si nici din tarã din cauza unora ca tine. Vreau însã pentru mine, copiii mei si ceilalti cetãteti, un sector, oras, tarã farã oameni asemenei tie.
Vreau sã PLECI ! AZI ! ACUM !
Vrem sã ne plângem mortii în liniste !
Vrem sã ne crestem copiii frumos si demn !
Vrem sã fim iarãsi mândri de noi !
Vrem sã ne luam tara înapoi din mainile celor ca tine care ne-au furat-o si batjocorit-o !

Asa cã : Adio “domnule” primar !
Drum bun spre locul în care meriti sã fii. Nu la sector sau primaria capitalei, nu la Maruta sau TeVe !
Ridicã-te, depune-ti permisul de conducere si du-te tare ! Pe jos la brat cu fratii tai “opristi”, “pontisti”, “afaceristi”.
Sectorul 4 NU te mai vrea ! Bucurestiul NU te vrea !
Romania NU mai vrea !

Manuel Dinculescu

‪#‎CoruptiaUcide‬ ‪#‎RomaniaNuMaiVrea‬

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published