APOCALIPSA, DRAGOSTEA MEA !

Apocalipsa, Dragostea mea !

Bucureștenii au testat pe propria piele, miercuri 20 septembrie, ce înseamnă cu adevărat fake news, manipulare, iresponsabilitate și frica politicienilor față de popor. În disperarea unor scăderi în sondaje, bravii conducători ai Republicii s-au gândit că ar fi indicat să apeleze la un capitol introductiv din Manualul de Manipulare, inventând un terorist odios de periculos, denumit pompos Ciclon, Uragan, Vijelie, Vâjgălie, Furtună, Cod Portocaliu, etc., prezentat sub pretextul prevenirii, pe un ton grav, apăsat, autoritar.
 –
Cetățeanu român și așa prostit de Media Aservită, dezinformat din toate părțile și bulversat de măsurile sociale catastrofale, a mușcat momeala, panicat de perspectiva dezastrului din Banat ! Efectul ? Aproape o paralizare totală a Capitalei și oameni panicați, alergând disperați către familii. Și nu, nu este exagerare. Principiul politic e simplu : dacă se întâmplă și doamne ferește există și victime, noi, Autoritatea, ne-am scos pârleala că v-am anunțat și oricât de mult, iată, ne-am pregătit, cu natura nu te pui. Dacă nu se întâmplă, atunci măcar dăm senzația că gândim, ne mișcăm, construim și mai mult decât atât chiar ținem la popor.
 –
Trist e că, majoritatea bucureștenilor, chiar dacă sunt deținători de SmartPhone și au conexiune bună la internet, nu folosesc această unealtă de informare, decât pentru FaceBook și Pisici, WhatsApp și citate motivaționale. O simplă accesare a unei aplicații de Meteo, like FreeMeteo, AccuWeather sau WeatherRadar ți-ar fi luminat existența, aflând că … vine toamna ! Și vine cu ploaie abundentă, nu catastrofală, s-ar putea să fie cu grindină și că vântul va veni în rafale (adică din când în când) cu maximum 75 km/h, ceea ce nu reprezintă nimic altceva decât o “banală” Răpăială de Vară. Tot de pe net, tinerii frumoși și liberi ar mai fi aflat și că la Timișoara vântul a bătut cu peste 100 km/h iar acoperișurile, copacul și criminalul panou de Bun Venit au fost luate de vânt și din cauze de proastă execuție și administrare și cu siguranță ar fi suferit avarii și la un vânticel mai mic. Aici nu e vorba de teroristul uragan ci de o nepăsare și lipsă de logică în construcții, aplicarea facultativă a legilor, corupție și indiferență.
 –
S-a gândit oare cineva, la ce haos a fost în București după ora 16, că “eliberarea” din școli și instituții, a unui număr atât de mare de oameni deodată poate produce adevărate tragedii ? Ei bine nu, pentru ca pentru ei doar capitalul politic contează, acum mascat sub umbrela lui “paza bună trece primejdia rea”
 –
Lipsa de responsabilitate, din pacate, va avea și alte repercusiuni. Precum în fabula cu “Lupu’ la oi”, atunci când chiar se va întâmpla ceva, indiferent de mobilizare puțini vor mai crede. Și Bucureștiul e mai mereu lovit de fenomene meteo extreme, de la ploi totențiale și ninsori abundente, la caniculă, frig extrem, ceață sau secetă.
 –
Teoria zice că o informație trebuie verificată din trei surse. Media, Autoritățile și Informațiile “panicarde” răspândite în mod intenționat cu ajutorul rețelelor mobile, cu scopul de a preveni dar și de a isteriza, au anihilat total orice fel de alternativă de a afla detalii concrete, pentru simplul și falsul fapt că, dacă autoritățile și televiziunile zic, atunci chiar se întâmplă !
 –
La Timișoara s-a știut dar nu s-a făcut nimic iar la București s-a exagerat de frică și s-a transformat totul într-o manifestare patetică a incompetenței și iresponsabilității. Sunt autoritățile nepregătite ? Habarnuam dar noi, noi suntem ?
 –
P.S. : Ca exercițiu de PR politic intenția a fost bună însă execuția catastrofală în condițiile în care, din nefericire, la nici 40 km/h, vântul a doborât un copac, omorând un om. Vă imaginați la dublul vitezei, grindină și ploaie torențială, în plin blocaj pe străzi și puhoi de lume alergând, ce s-ar fi putut întâmpla ?
Ei bine da, aici este diferența între A PREVENI și A PANICA, între COD GALBEN și COD PORTOCALIU, între VIJELIE și TORNADĂ !
 –

Comenteaza

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *